GRATIS REISTESTEN VANAF 28/06/21

Vanaf maandag 28 juni 2021 zal iedere Belg die nog geen twee weken volledig gevaccineerd is twee keer een gratis test kunnen laten afnemen. Hiervoor moet men een speciale code aanvragen via www.mijngezondheid.be.

Deze code blijft tien dagen geldig en is nodig om een
afspraak te maken in het testcentrum. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen, kan men als ouder op die manier een code aanmaken.

Ook mensen die geen recht hebben op een gratis test kunnen via mijngezondheid.be een testcode ontvangen, Zij zullen na hun test een factuur van 55 euro via de post ontvangen.

Wie naar het testcentrum Daverlo (Dries 2, 8310 Assebroek) komt, moet vanaf maandag 28 juni op voorhand een afspraak maken. Zomaar langskomen zonder afspraak, kan vanaf dan dus niet meer. Een afspraak vastleggen kan via www.mijngezondheid.belgie.be of via www.testcovidnwvl.be

Belgen die nog niet voldoen aan de voorwaarden kunnen sinds 26/06 zelf een CTPC  maken voor (gratis) reistest in een testcentrum.

Dit kan via mijn gezondheid.be. Alleen de patiënt kan deze CTPC code aanvragen. Bij het aanvragen van de test zal de patiënt de melding krijgen of dit al dan niet een gratis test is. Zo kunnen ook patiënten die door de gratis test heen zijn of vaccinatie geweigerd hebben zelf een code aanmaken voor een pre-reistest.

Bij het boeken van de test wordt automatisch de reden van staalafname en contactgegevens gegenereerd waardoor het testresultaat automatisch op de juiste (Europese) manier toekomt. Er wordt gekeken om overal voldoende capaciteit te voorzien.