Nieuws maak een afspraak

HUISARTSENWACHTPOST

22/05/2023

Heeft u een dringend medisch probleem waarmee u niet kan wachten tot uw eigen huisarts terug bereikbaar is,  dan is de huisartsenwachtpost er om u te helpen.

Kom NIET voor informatie, attesten, chronische aandoeningen of niet dringende medische problemen.

Mocht u twijfelen of u werkelijk een afspraak nodige hebt, raadpleeg zeker https://www.moetiknaardedokter.be

Op basis van een aantal korte vragen wordt advies gegeven of u al of niet contact dient op te nemen met de dokter.

WERKZAAMHEDEN IN DE STRAAT/ BUURT

02/05/2023

Er zijn grote werkzaamheden bezig in de straat met vnl. PARKEERHINDER en TOEGANKELIJKHEID aan het voetpad.  Gelieve daarmee rekening te houden om tijdig aanwezig te kunnen zijn voor uw gemaakte afspraak.  Deze hinder zou nog aanhouden tot en met 17/05.

VACATURE: Medewerker medisch secretariaat (interim met optie vast)

24/03/2023

We zijn op zoek naar een enthousiaste secretariaatsmedewerker voor een vervangopdracht met optie vast. Ken je iemand met sterke communicatieve vaardigheden en een positieve ingesteldheid? Klik dan hier voor de vacature en wie weet geeft die persoon binnenkort onze huisartsenpraktijk mee uitstraling!

2023 !

09/01/2023

2022 is bijna vervlogen,
2023 staat reeds voor de deur.
Een nieuw jaar met nieuwe dromen,
alles krijgt een nieuwe kleur.
Veel geluk en vrede,
veel liefde voor elkaar.
Aandacht voor de naaste.
Het wordt een prachtig jaar!

Nieuwjaarswens

23/12/2022

Als we allemaal beetje zorgen voor elkaar,

dan wordt het een geweldig nieuw jaar!

 

Fijne feestdagen!

Team huisartsenpraktijk de Stoute

Betrouwbare medische info op mensenmaat

15/12/2022

De website Gezondheid en Wetenschap heeft als doel patiënten en burgers te informeren met betrouwbare gezondheidsinformatie. Naar schatting verwerft 75% van de mensen kennis over gezondheid via de media. Op deze site kunnen patiënten en burger allerlei informatie terugvinden over de gezondheid in het algemeen.

Een gemakkelijk hulpmiddeltje dus. De website Gezondheid en Wetenschap biedt ook eerstehulptips aan, een maandelijkse podcast en een wekelijkse nieuwsbrief.

Naast zeer nuttige informatie verschijnen er ook minder correcte commentaren en soms ronduit verkeerde adviezen. Mensen weten vaak niet wat ze nog moeten geloven.

Daarom ontwikkelde het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam), met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, de onafhankelijke website Gezondheid en Wetenschap. De initiatiefnemers menen dat er nood is aan een betrouwbare en toegankelijke informatiebron over gezondheid, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek.

Hieronder vinden jullie de link terug:

https://www.gezondheidenwetenschap.be/

Vacature: Huisartsenpraktijk de Stoute in Brugge zoekt vierde vaste arts

24/10/2022

Huisartsenpraktijk de Stoute is gelegen in de wijk Kristus Koning aan de rand van Brugge centrum. De wijk vormt een aangenaam werkgebied met een zeer diverse patiëntenpopulatie. We zijn een monodisciplinaire groepspraktijk met 3 vaste artsen, 1 arts in samenwerking en een haio. We worden ondersteund door 2 secretariaatsmedewerkers. Samen vormen we een hecht en gekleurd team.

De praktijk biedt tal van groei- en ontwikkelkansen in de nabije en verdere toekomst. Deze willen we graag grijpen en we kunnen hierbij best nog wat hulp gebruiken. Daarom zoeken wij een enthousiaste collega die mee aan de praktijk wil bouwen. We houden van authenticiteit en dynamiek.

We werken met het medisch programma CareConnect. Consultaties zijn steeds op afspraak. 2 à 3 huisbezoekmomenten per week per arts. Werktijden overeen te komen. Georganiseerde wachtdienst van de regio.

 

Interesse? Contacteer ons per mail (Gheysens@destoute.be)

UPDATE 17/10/2022: Procedure als je je ziek voelt (van toepassing vanaf de leeftijd van 6 jaar)

24/10/2022

Heb je één van de volgende (milde) symptomen ? Blijf thuis en contacteer NIET je huisarts, maar gebruik de zelfevaluatietool.

 • Hoest
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Koorts
 • Pijnklachten
 • Moeheid
 • Smaakverlies en/of verlies van de reukzin
 • Diarree

Het testen bij symptomen wordt sterk aanbevolen

 • bij nauw contact (zoals in het gezin) met ernstig immuungecompromitteerde patiënten;
 • voor alle zorgverleners

Als blijkt dat je je best laat testen, kan je een zelftest uitvoeren, of kan je je laten testen bij een apotheker (RAT-test). Met de testcode die je via de tool krijgt, kan je een afspraak maken bij een apotheker voor een terugbetaalde test. Zonder testcode, kan je ook een afspraak maken, maar dan wordt je test niet terugbetaald. Een zelftest wordt ook niet terugbetaald.

Via deze lijst vind je de apothekers bij wie je een tekst kan laten afnemen. Je krijgt dan het resultaat na ongeveer 15 minuten.

Je raadpleegt best een arts

 • Als je een hoger risico op ernstige COVID-19 loopt (bv. bij zwangerschap, diabetes, hart-nier, lever- of longziekten, kankerpatiënten, enz),
 • als je symptomen verergeren of langer dan 5 dagen duren

Je arts kan dan op basis van je individueel geval beslissen of een (tweede) test aangewezen is, en zo ja, met welk type test.

In afwachting van je resultaat:

 • Blijf thuis als het kan.
 • Als je niet kan thuisblijven, draag dan altijd een mondmasker buitenshuis, zoals op het openbaar vervoer
 • Bewaar afstand van je vrienden, familieleden of collega’s, zolang je klachten hebt. Zo vermijd je dat je andere mensen besmet.

Is de test positief?

 • Ga in isolatie. Blijf minstens 7 dagen thuis vanaf het begin van de symptomen.
 • Volg het advies van je huisarts, als je die hebt geraadpleegd.
 • Verlaat je huis pas na 7 dagen
  • Als je al minstens 3 dagen geen koorts meer hebt.
  • Als je symptomen klinisch verbeterd zijn.

  Draag dan nog wel 3 dagen een mondmasker buitenhuis

Is de test negatief?

Ook bij een negatieve test blijf je best thuis (en/of draag je een mondmasker), zolang de symptomen duren. Een negatief resultaat met een zelftest sluit een besmetting met het COVID-19 virus immers niet noodzakelijk uit. Bovendien wordt ook de overdracht van andere luchtwegvirussen (zoals het griepvirus) best voorkomen.

Bron: Sciensano

Een gewone snotneus of toch corona? Wat moet je doen bij twijfel?

28/09/2022

De mondmaskers, QR-codes en andere corona-maatregelen lijken intussen relieken van een ver vervlogen tijd, maar als je vermoedt covid-19 te hebben opgelopen, zijn de procedures onveranderd.

Kort gesteld: Wie ouder dan zes jaar is en symptomen heeft, moet zich laten testen. Test je positief? Dan blijf je minstens zeven dagen in isolatie.

In detail: Heb je last van hoest, ademhalingsmoeilijkheden, koorts, algemene pijnklachten, moeheid, smaakverlies of verlies van reukzin, diarree? ‘Blijf thuis en contacteer je huisarts niét’, staat er op de federale website info-coronavirus.be.

Ga in isolatie en vervolgens vul je een vragenlijst in op de zelfevaluatietool. Als daaruit blijkt dat een test niet nodig is, mag je uit isolatie. Is er wel een test nodig, dan krijg je een code waarmee je een gratis test kunt boeken. Dat kan bij een apotheker of testcentrum. Op apotheek.be vind je een lijst met alle apotheken waar tests afgenomen kunnen worden.

Tot je resultaat blijf je in isolatie. Bij een positief resultaat, verlaat je je huis pas na zeven dagen als je al minstens drie dagen geen koorts meer hebt en als je symptomen klinisch verbeterd zijn. Neem contact op met de praktijk voor een arbeidsongeschiktheidsattest als het onmogelijk is om thuis te werken.

In vergelijking met deze periode vorig jaar zijn de regels en procedures dus ongewijzigd. Het enige verschil met vorig jaar is dat quarantaine, de term gebruikt voor personen die (nog) geen covid-19 hebben maar wel blootgesteld werden aan het virus, momenteel over het algemeen niet meer van toepassing is.

 

Lees ook: https://www.standaard.be/cnt/dmf20220928_92011064

GRIEPVACCINATIENAMIDDAGEN

27/09/2022

Ook dit jaar organiseren wij griepvaccinatienamiddagen.

Deze namiddagen gaan door op

 • maandag 07/11/22
 • woensdag 09/11/22
 • donderdag 17/11/22
 • maandag 21/11/22
 • donderdag 24/11/22

telkens van 14u tot 16u.

U kunt daarvoor enkel telefonisch een afspraak inboeken via het secretariaat, bij voorkeur in de voormiddag tussen 8u en 12.15u.

 

 

Welkom Emma !

02/09/2022

Wij verwelkomen vanaf 1 oktober onze nieuwe afgestuurde erkende arts, huisarts-in-opleiding (HAIO) Dr. Emma Demeulenaere. Om de werking van de praktijk te leren kennen zal zij de komende weken meevolgen met Dr. Decorte. Na deze periode zal zij haar eigen consultaties en huisbezoeken opnemen. Uiteraard wordt zij met raad en daad bijgestaan door de andere artsen.  We wensen haar alvast een boeiende tijd toe.

Bedankt Lisa !

24/08/2022

Tot onze spijt nemen we op 16/09/2022 afscheid van Dr. Lisa Haegeman. Wij willen haar bedanken voor haar grote inzet in de praktijk en haar zorg voor de patiënten. We zullen haar enorm missen, maar wensen haar veel succes en al het beste toe in haar verdere carrière.

Zomeren…

20/06/2022

Eindelijk is het dan vakantie!

Niet dat moet en niksen mag.

Ruik de zee en hoor de vogels

op een zwoele zomerdag.

 

Eindelijk is het dan vakantie!

Voel het zonlicht op je snoet

en het zand tussen je tenen.

Niksen mag en niets dat moet.

 

Fijne zomer!

Telefoon problemen

28/03/2022

Beste patiënten,

Vandaag zijn er heel wat problemen met de telefoon. De lijnen komen bij ons niet allemaal door wegens problemen met het internet.

Onze excuses voor het ongemak!

Team HAP de Stoute

Aanvragen CTPC bij positieve zelftest

31/01/2022

Wie een positieve zelftest afgelegd heeft, kan voortaan een CTPC verkrijgen via:

https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/autotest

 

TIJDELIJK CALLCENTER VOOR CORONA-ZIEKTEATTEST REGIO BRUGGE

25/01/2022

Inwoners van Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem, Brugge, Blankenberge, Damme-Sijsele, Zuienkerke, Wenduine – De Haan en Knokke-Heist kunnen vanaf dinsdag 25 januari tot en met maandag 28 februari 2022 terecht voor het aanvragen van een corona-ziekteattest.

FRAUDE MET QUARANTAINETESTEN

Een corona-ziekteattest heb je nodig wanneer je werkgever dit vraagt. Het attest kan worden aangevraagd en afgeleverd bij een officieel bevestigde positieve PCR-test of snelle antigeentest. Voor positieve zelftesten kunnen geen ziektebriefjes worden aangevraagd of afgeleverd.

Voor heel wat werkgevers volstaat een quarantaine-attest dat je zelf kan aanvragen.

Eerder deze week bleek dat veel werknemers een ziektebriefje indienen om volledig loon terug te krijgen, in plaats van quarantaine-attest waarbij je slechts 70 procent terugbetaald wordt.

De medewerkers van dit tijdelijk callcenter zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9 en 13 uur. Ook via 050 44 86 86 kan je zo’n ziekteattest aanvragen.

24/12/2021

Aangepaste openingsuren op 24 en 31 dec

20/12/2021

Op 24 en 31 zal de praktijk gesloten zijn vanaf 12u30. We blijven wél telefonisch bereikbaar voor dringende problemen tot 19u.

 

Nieuwjaarswens

13/12/2021

Proost op de liefde,

op gezondheid en elkaar.

Proost op het leven vieren

en op een lief nieuw jaar!

 

Team HAP de Stoute

Corona-infolijn (ook beschikbaar in het weekend en feestdagen)

15/11/2021

Gelieve bij vragen rond COVID-19 eerst te bellen naar de corona-infolijn op het nummer 0800 14 689.

Uitbreiding van de openingsuren corona-infolijn 0800 14 689 in het weekend

De algemene corona-infolijn 0800 14 689 zal vanaf donderdag 11 november opnieuw bereikbaar zijn in het weekend en op feestdagen.

De openingsuren worden ook uitgebreid van 9.00 tot 18.00 uur.

Voor veel gestelde vragen kunnen patiënten hier terecht: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Aanmaken CTPC code via mijngezondheid.be / Gelieve bij milde klachten onderstaande link te gebruiken

04/11/2021

Surf naar de website www.mijngezondheid.be.

Klik op ‘self assessment testing – SAT’.

U komt op een pagina terecht waar onderdaan de pagina de vragenlijst zal starten.

Er wordt vervolgens een advies geformuleerd. Afhankelijk van het advies, staat er vermeld of u zich wel of niet moet laten testen.

Indien u zich wel moet laten testen, staat er bij het advies een link verwerkt waarop u kan klikken om een code aan te vragen.

Vooraleer u een code kan aanmaken moet u inloggen met e-ID of itsme. Na inloggen met itsme komt u op een scherm waar u uw GSM en mailadres moet invullen. Zodra ingevuld, klikt u op aanvragen.

OPGELET: u bent nu in het bezit van een code, maar vergeet zeker niet dat er ook een AFSPRAAK moet gemaakt worden in één van de testcentra.
Een afspraak inboeken doet u eveneens via de website www.mijngezondheid.be

Klik op de streepjes links bovenaan op je scherm of ga terug naar www.mijngezondheid.be. Klik vervolgens op ‘afspraak maken voor een test met een code’.

Een nieuw scherm opent. U geeft aan dat u een activatiecode heeft. Er worden nog enkele bijkomende vragen gesteld. Vul de vragen en klik onderaan de pagina op ‘kies een staalafnamepost’.

 

 

 

Hoogrisico contact gehad?

26/10/2021

Vanaf nu is het enkel mogelijk om een corona test in te boeken als uw symptomen hebt of ziek bent.

Heeft u melding of een bericht gekregen dat u een hoog risico contact hebt gehad, dan is het niet meer mogelijk om zich in de praktijk te laten testen.

Hieronder vindt u de website hoe je zelf een CTPC code aanmaakt om een afspraak te verkrijgen in het gewenste testcentrum

https://www.testcovidnwvl.be/nl/hoe-je-laten-testen-en-wat-na-een-positieve-zelftest/

GRIEPVACCINATIEMOMENTEN

01/10/2021

Ook dit jaar organiseren wij griepvaccinatienamiddagen.

De namiddagen gaan door op vrijdag 05/11, maandag 08/11, maandag 15/11, donderdag 18/11 en donderdag 25/11 telkens van 14u tot 16u.

U kunt hiervoor een afspraak vastleggen bij het secretariaat.

Het vaccin kan vanaf vrijdag 01/10 zonder voorschrift afgehaald worden bij de apotheek.

 

HOE ZELF EEN AFSPRAAK MAKEN OM EEN REISTEST TE BOEKEN?

07/07/2021

Ga naar www.mijngezondheid.be
Aanmelden op het portaal Mijngezondheid (rechts bovenaan)

Drukken op ‘Codes voor gratis of betalende PCR-testen’
> Gegevens invullen

Als u de code heeft ontvangen kunt u daarmee een afspraak maken in het Testcentrum te Daverlo

Ga naar www.testcovidnwvl.be
Druk rechts bovenaan op ‘Boek hier uw corona afspraak’

Als postcode kan u invullen: 8000 of 8310 en dan op het gewenste tijdstip uw afspraak boeken.

GRATIS REISTESTEN VANAF 28/06/21

25/06/2021

Vanaf maandag 28 juni 2021 zal iedere Belg die nog geen twee weken volledig gevaccineerd is twee keer een gratis test kunnen laten afnemen. Hiervoor moet men een speciale code aanvragen via www.mijngezondheid.be.

Deze code blijft tien dagen geldig en is nodig om een
afspraak te maken in het testcentrum. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen, kan men als ouder op die manier een code aanmaken.

Ook mensen die geen recht hebben op een gratis test kunnen via mijngezondheid.be een testcode ontvangen, Zij zullen na hun test een factuur van 55 euro via de post ontvangen.

Wie naar het testcentrum Daverlo (Dries 2, 8310 Assebroek) komt, moet vanaf maandag 28 juni op voorhand een afspraak maken. Zomaar langskomen zonder afspraak, kan vanaf dan dus niet meer. Een afspraak vastleggen kan via www.mijngezondheid.belgie.be of via www.testcovidnwvl.be

Belgen die nog niet voldoen aan de voorwaarden kunnen sinds 26/06 zelf een CTPC  maken voor (gratis) reistest in een testcentrum.

Dit kan via mijn gezondheid.be. Alleen de patiënt kan deze CTPC code aanvragen. Bij het aanvragen van de test zal de patiënt de melding krijgen of dit al dan niet een gratis test is. Zo kunnen ook patiënten die door de gratis test heen zijn of vaccinatie geweigerd hebben zelf een code aanmaken voor een pre-reistest.

Bij het boeken van de test wordt automatisch de reden van staalafname en contactgegevens gegenereerd waardoor het testresultaat automatisch op de juiste (Europese) manier toekomt. Er wordt gekeken om overal voldoende capaciteit te voorzien.

Belgen naar het buitenland: vanaf 14/06 zonder afspraak in Daverlo tussen 13u en 15u30

14/06/2021

Op vraag van de labo’s Az Sint-Jan en Az Sint- Lucas en op vraag van vele huisartsen biedt het testcentrum Daverlo het volgende aan voor de vertrekkende reizigers:

Belgen die zich moeten / willen laten testen voor een trip naar het buitenland kunnen vanaf maandag 14 juni  tussen 13u en 15u30 terecht in Daverlo.

– Zonder afspraak

– Zonder CTPC code

– Het resultaat en attest in de juiste taal wordt gemaild door het labo

– De factuur wordt per post achter gestuurd.

– 7/7 (dus ook in het weekend)

Vaccinatiebewijs voor reizen

01/06/2021

Met de reizen in het vooruitzicht komen er weer meer en meer vragen naar de huisarts toe rond attesten, vaccinatiebewijzen,…

Als een patiënt een vaccinatiebewijs wil, kan hij dit zelf afdrukken via de de website van het Brusselse gewest (werkt ook voor inwoners van Vlaanderen).

Patiënt moet inloggen met identiteitskaartlezer of ItsMe.

Daarna op het tabblad COVID-19-vaccinatieoverzicht klikken en dan staat er halverwege de pagina “Voor een afdrukbaar document klik hier”.

Dit document bevat dan alle officiële gegevens van de patiënt.

Onderaan kan er geklikt worden op Printen en naast dit icoontje kan ook nog de taal van het document gekozen worden (Nederlands, Frans of Engels)

https://brusselshealthnetwork.be/nl/ 

Welkom Lisa!

31/03/2021

Op 1 april verwelkomen we Dr Lisa Haegeman in onze praktijk. Zij is huisarts in opleiding, of kortweg “haio”, en zal de laatste 18 maanden van haar vervolgopleiding in de huisartsgeneeskunde bij ons volbrengen.

Dr Haegeman neemt deel aan alle aspecten van het huisartsgeneeskundig werk: zelfstandig spreekuur, huisbezoeken, wachtdiensten, dagelijkse patiëntenbriefing en praktijkoverleg. Ze kan ze op elk moment beroep doen op één van de andere artsen indien overleg zinvol lijkt. Zo ondersteunen we en leren we van elkaar.

We wensen haar veel succes!

Welkom Oakje!

22/03/2021

Graag verwelkomen we Oakje Schouteere in ons team. Ze zal het secretariaat versterken en u met veel plezier te woord staan aan de balie en de telefoon.

We wensen haar veel succes toe!

 

Daar dromen wij van…

23/12/2020

Op een 2021

vol warmte en knuffels

zonder angst voor elkaars gezondheid,

vol zuurstof en vrijheid

genieten van elkaars nabijheid!

 

Fijne feestdagen!

Team HAP de Stoute

DR. ELIEN GHEYSENS AFWEZIG IN JANUARI

15/12/2020

Dr. Elien Gheysens zal gedurende de maand januari afwezig zijn.

Vanaf februari is Dr. Gheysens terug aanwezig op de praktijk.

Wanneer moet je je laten testen? Wanneer moet je in quarantaine of isolatie? Wat met de Covid-vaccinatie?

29/10/2020

 

Op de website www.testcovidnwvl.be kan u de meest uptodate informatie terugvinden betreffende de Covidtesten. Op de website www.laatjevaccineren.be de laatste berichten over de vaccinatie tegen Covid-19.

Neem ook eens een kijken op de website van Sciensano

WELKOM DR. BERNADETTE HUMY

29/10/2020

Op 26 oktober startte dr. Bernadette Humy als huisarts binnen onze praktijk.  Zij vervoegt ons team tot eind maart 2021.  Voor het maken van een afspraak bij dr. Humy verwijzen we graag naar onze afsprakenmodule via onze website of telefonisch via ons secretariaat.

DANK JE WEL DR. ASTRID

29/10/2020

We nemen afscheid van onze vervangarts Dr. Astrid.  We willen haar bedanken voor haar bijzondere inzet voor de praktijk en wensen haar erg veel succes bij de uitbouw van haar eigen praktijk!

GRIEPVACCINATIENAMIDDAGEN

14/09/2020

Wij organiseren ook dit jaar griepvaccinatiemiddagen.

Voor de risicopatiënten gaan deze door op 19, 21, 22, 26, 28 en 29 oktober .

De griepvaccinatienamiddagen voor de patiënten die niet tot de risicogroep behoren gaan door op 16, 18 en 19 november.

U kunt hiervoor een afspraak vastleggen bij het secretariaat. Het voorschrift voor het vaccin kan ook op het secretariaat opgehaald worden.

Vanaf 4 mei veilige heropstart van de ‘gewone’ zorg

30/04/2020

Vanaf 4 mei kan u opnieuw voor alle zorgen op de praktijk terecht. Om dit op een veilige manier te laten verlopen, hebben we onze werking aangepast.

– Om een afspraak te maken dient u steeds TELEFONISCH contact op te nemen. Onze secretariaatsmedewerkers zullen u enkele gerichte vragen stellen om mogelijke COVID-19 besmette patiënten te onderscheiden van andere patiënten. Bij een mogelijke besmetting zal een arts u telefonisch verderhelpen, in alle andere gevallen kan u op de consultatie langskomen.

– Om het besmettingsrisico voor iedereen zo laag mogelijk te houden, willen we jullie vragen om de volgende RICHTLIJNEN te respecteren:

 • Kom alleen naar uw afspraak of met maximaal 1 begeleider
 • Draag een stoffen of chirurgisch mondmasker 
 • Ontsmet uw handen bij het binnenkomen en het buitengaan van de praktijk
 • Houd afstand aan de balie en in de wachtkamer
 • Betaal bij voorkeur met Bancontact

– Alle praktijkruimtes worden elke dag grondig gepoetst en meerdere malen per dag ontsmet.

Spreek ons zeker aan als u hierover vragen of bezorgdheden hebt. We staan jullie met plezier te woord. Tot binnenkort!

Stel gezondheidszorg niet uit en bel je huisarts!

14/04/2020

Heb je klachten of vragen over je gezondheid? Heb je medicatie nodig? Vraag je je af of een gepland onderzoek moet doorgaan? Bel dan zeker de praktijk op. Alle artsen en medewerkers blijven aan het werk. Wij noteren je telefoonnummer en bellen je terug.

Dringende en noodzakelijke consultaties, onderzoeken en ingrepen kunnen blijven gebeuren. Hieronder kan ook begrepen worden:
• Behandelingen van chronische aandoeningen, bvb suikerziekte, waarvoor uitstel zou leiden tot erger.
• Dringende behandeling van psychische aandoeningen.
• Preventieve noodzakelijke handelingen zoals vaccinaties

Wij willen benadrukken dat deze patiënten in veilige omstandigheden in de huisartsenpraktijk gezien kunnen worden. De hele reorganisatie van de huisartsenpraktijken, met onder andere telefonische triage en onderzoeken in triagepunten voor Covid-19, zijn net bedoeld om ook ruimte te maken voor de niet Covid-gerelateerde zorg in de huisartsenpraktijken.

Stel daarom dringende en noodzakelijke zorg niet uit. Wij helpen jullie graag op tijd verder.

GEZOCHT: (chirurgische) mondmaskers!

25/03/2020

Eind deze week is onze voorraad aan mondmaskers op de praktijk op. De bestelling die we 2 weken terug plaatsten, is nog steeds niet toegekomen. We hebben de nodige instanties en firma hiervan verwittigd. Iedereen probeert een oplossing te vinden. Graag lanceer ik via deze weg ook een oproep om ons uit de nood te helpen.

Veel dank!

Team huisartsenpraktijk de Stoute

Praktijknieuws

18/03/2020

Ook tijdens deze coronacrisis wensen we jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de praktijk:

 • Op 2 maart startte Mevr Kristel Pyck als medewerker in het secretariaat. Samen met Stéphanie zal zij jullie te woord staan aan de telefoon en dienen aan de balie. Het was voor haar al een echte vuurdoop maar ze doet dat fantastisch!
 • Dr Marian Vervoort, onze huisarts in opleiding, verwacht heel binnenkort een derde kindje en is in moederschapsrust. Ze besliste om te stoppen met haar opleiding voor huisarts en komt bijgevolg niet meer terug nadien. In september start ze een opleiding voor CLB-arts. We willen haar bedanken voor haar inzet voor de praktijk en wensen haar alle geluk toe met haar gezin en verdere carrière!
 • Dr Astrid M., die eerder al een vervanging op de praktijk deed, komt ons team versterken tot het eind van de zomer. We zijn blij dat we opnieuw op haar kunnen rekenen!

Bericht aan de patiënten in verband met het coronavirus

15/03/2020

Denkt u dat u misschien klachten heeft door besmetting met het coronavirus? Heeft u koorts, een hoest of ademhalingsmoeilijkheden?

KOM NIET naar de praktijk, maar BEL de praktijk.

Zo voorkomt u verspreiding van het virus.

 

Alle info op www.info-coronavirus.be of 0800/14 689

Door de vele telefoons kan de lijn tijdelijk bezet zijn. Probeer dan later nog eens te bellen.

Bedankt voor uw medewerking!

ATTENTION PLEASE! Last update Coronavirus

02/03/2020

If you have just returned from a country where the virus is circulating and you have symptoms such as fever, cough or breathing problems, please stay home and contact your doctor by telephone (050/311818).

www.info-coronavirus.be

AANDACHT ! Coronavirus (Ziekte: COVID-19, Virus: SARS-CoV-2)

25/02/2020

In december 2019 meldden de gezondheidsautoriteiten in Wuhan, China, een cluster van patiënten met een longontsteking van onbekende oorzaak. Een nieuw type coronavirus werd geïdentificeerd als de oorzaak. Sindsdien heeft de epidemie zich verspreid naar vele landen op alle continenten.

Als u net terug bent uit een land waar het virus circuleert én u vertoont symptomen zoals koorts, hoesten of ademhalingsproblemen, blijf dan thuis en neem telefonisch contact op met uw huisarts.  

U kan het antwoord op de meestgestelde vragen terugvinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/​ of u kan bellen naar 0800/14689.

Hoe voorkomen? 
Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:
• Was uw handen regelmatig
• Bedek uw mond en neus bij het hoesten en niezen
• Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)

Vacature: Enthousiaste secretariaatsmedewerker (m/v)

27/12/2019

Huisartsenpraktijk de Stoute is een jonge groepspraktijk gelegen in de wijk Christus Koning te Brugge. Op enkele jaren tijd evolueerde de praktijk van een solopraktijk met HAIO naar een moderne groepspraktijk. Het lanceren van een website, introduceren van een online afsprakensysteem, volledig digitaliseren van de medische dossiers zijn maar enkele van de vele verwezenlijkingen van de laatste jaren. We willen toegankelijk zijn voor onze patiënten en een kwaliteitsvolle zorg aanbieden.

Deze trend van vernieuwing willen we de komende jaren verder doorzetten. Verschillende projecten om de zorg te optimaliseren en de praktijk efficiënter te organiseren zitten in de lift. Het secretariaat speelt hierbij een belangrijke ondersteunende rol. In dat kader zijn we op zoek naar een enthousiaste secretariaatsmedewerker. Iemand met sterke communicatieve vaardigheden en een positieve ingesteldheid die onze huisartsenpraktijk mee uitstraling geeft!

Klik hier voor meer informatie

Nieuwjaarswens

23/12/2019

Heerlijke dagen,

alleen of met elkaar,

alle geluk, liefde en licht

voor het nieuwe jaar!

Afscheid praktijkverpleegkundige Nathalie

25/11/2019

Tot onze spijt nemen we afscheid van onze praktijkverpleegkundige Nathalie. We bedanken haar voor haar grote inzet voor de praktijk en wensen haar veel succes toe op haar verdere pad!

 

Welkom Dr. Vervoort (HAIO)

14/10/2019

Sinds 1 oktober is dr. Marian Vervoort als huisarts-in-opleiding (HAIO) actief binnen onze praktijk.  Na twee weken mee volgen met de vaste artsen zal zij nu het komende 1,5 jaar haar eigen consultaties en huisbezoeken opnemen.  Uiteraard wordt zij met raad en daad bijgestaan door de andere artsen.  We wensen haar alvast een boeiende tijd toe.

Binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Kijk goed uw gegevens na

26/09/2019

Mogen wij vragen om bij uw volgend ziekenhuisbezoek extra aandacht te hebben welke huisarts er gekend is in uw dossier?  Nav het pensioen van dr. Goetinck merken we dat er nog heel wat patiënten onder zijn naam staan.  Omdat alle resultaten/opvolgingen goed terecht zouden komen is het van belang dat dit correct geregistreerd staat.

Griepvaccinatiemiddagen: schrijf je nu in!

26/09/2019

Ook dit jaar organiseren we opnieuw griepvaccinatiemiddagen.  Die gaan door bij onze praktijkverpleegkundige op 28 oktober, 30 oktober, 4 november, 6 november, 13 november en 18 november.  Uw kan hiervoor een afspraak maken via het secretariaat (elke werkdag tussen 8 en 12u30) waar u ook het vaccinvoorschrift kan ophalen.

 

Welkom dr. Decorte

18/09/2019

Sinds 1 september 2019 is dr. Decorte Steven actief als huisarts binnen onze praktijk.  Voor het maken van een afspraak bij dr. Decorte verwijzen we graag naar onze afsprakenmodule via deze website of telefonisch via ons secretariaat.

Dr. Goetinck op pensioen

26/08/2019

We kondigden het reeds eerder aan op dit forum dat dr. Goetinck vanaf 1 september 2019 op pensioen gaat.  Dankbaar voor de stevige basis waarop onze praktijk werd uitgebouwd, zijn we er klaar voor om met veel enthousiasme dit mooie werk verder te zetten.  Bedankt Michel, geniet maar van jouw welverdiend pensioen!

Team HAP de Stoute