Nieuws maak een afspraak

Welkom Dr. Vervoort (HAIO)

14/10/2019

Sinds 1 oktober is dr. Marian Vervoort als huisarts-in-opleiding (HAIO) actief binnen onze praktijk.  Na twee weken mee volgen met de vaste artsen zal zij nu het komende 1,5 jaar haar eigen consultaties en huisbezoeken opnemen.  Uiteraard wordt zij met raad en daad bijgestaan door de andere artsen.  We wensen haar alvast een boeiende tijd toe.

Binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Kijk goed uw gegevens na

26/09/2019

Mogen wij vragen om bij uw volgend ziekenhuisbezoek extra aandacht te hebben welke huisarts er gekend is in uw dossier?  Nav het pensioen van dr. Goetinck merken we dat er nog heel wat patiënten onder zijn naam staan.  Omdat alle resultaten/opvolgingen goed terecht zouden komen is het van belang dat dit correct geregistreerd staat.

Griepvaccinatiemiddagen: schrijf je nu in!

26/09/2019

Ook dit jaar organiseren we opnieuw griepvaccinatiemiddagen.  Die gaan door bij onze praktijkverpleegkundige op 28 oktober, 30 oktober, 4 november, 6 november, 13 november en 18 november.  Uw kan hiervoor een afspraak maken via het secretariaat (elke werkdag tussen 8 en 12u30) waar u ook het vaccinvoorschrift kan ophalen.

 

Welkom dr. Decorte

18/09/2019

Sinds 1 september 2019 is dr. Decorte Steven actief als huisarts binnen onze praktijk.  Voor het maken van een afspraak bij dr. Decorte verwijzen we graag naar onze afsprakenmodule via deze website of telefonisch via ons secretariaat.

Dr. Goetinck op pensioen

26/08/2019

We kondigden het reeds eerder aan op dit forum dat dr. Goetinck vanaf 1 september 2019 op pensioen gaat.  Dankbaar voor de stevige basis waarop onze praktijk werd uitgebouwd, zijn we er klaar voor om met veel enthousiasme dit mooie werk verder te zetten.  Bedankt Michel, geniet maar van jouw welverdiend pensioen!

Team HAP de Stoute

Proficiat aan dr. Deceuninck

26/08/2019

Dr. Laurens Deceuninck heeft na 2 boeiende stagejaren in onze praktijk zijn opleiding tot huisarts afgerond.  We wensen hem alle succes toe bij het verderzetten van zijn loopbaan!

Nakend pensioen Dr. Michel Goetinck

07/06/2019

Na een gevulde loopbaan van meer dan 40 jaar gaat Dr. Michel Goetinck op 1 september 2019 met pensioen.  Op dat moment verwelkomen we Dr. Steven Decorte in ons team.

Welkom Albertine!

27/05/2019

Hoera! Met veel plezier melden wij dat dr. Demarest Annouck en haar echtgenoot op 22 mei 2019 de trotse ouders werden van Albertine.  Een zusje erbij voor Eléonore.

Dr. Boone vervangt Dr. Demarest

04/05/2019

Dr. Annouck Demarest is in zwangerschapsverlof tem vrijdag 25/08/2019.  Dr. Charlien Boone neemt haar consultaties en huisbezoeken over.

Dr. Moeyersoms vervangt Dr. Gheysens

22/04/2019

Vanaf vandaag neemt Dr. Moeyersoms Astrid de vervanging op voor Dr. Gheysens die in moederschapsverlof is tem 28 juni 2019.

Hoera, Julien is geboren!

08/04/2019

Met veel blijdschap melden we u dat Dr Elien Gheysens en haar man op 2 april hun zoontje ‘Julien’ mochten verwelkomen. Moeder en zoon stellen het heel goed. Renée is een fiere grote zus.

Dr. Elien Gheysens in zwangerschapsverlof

13/03/2019

Dr Elien Gheysens is in zwangerschapsverlof van ma 18/03/2019 tot en met vr 28/06/2019.

Vanaf ma 22/04/2019 zal dr Astrid Moeyersoms haar consultaties en huisbezoeken overnemen.

Maart 2019 = internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker

05/03/2019

Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar de kans om elke twee jaar een stoelgangtest te doen. Het onderzoek van het staal in het labo is gratis. Je neemt thuis zelf een staal van je stoelgang.

Geef via deze link je geboortejaar door en ontdek wanneer jij uitgenodigd wordt:

https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/nl/wanneer-word-ik-uitgenodigd

Bent u tussen de 40 en 75 jaar? Vraag naar uw preventieconsult!

28/01/2019

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ willen we vanaf februari het preventieconsult op een andere manier vorm geven.

Volwassenen tussen de 40 en 75j zullen een afspraak kunnen inplannen bij onze verpleegkundige Nathalie. Zij zal samen met u een vragenlijst doorlopen, verschillende parameters opmeten en een nuchtere bloedafname uitvoeren. We vragen u ook een ochtendurinestaal mee te brengen. Dit verpleegkundig consult is gratis.

Vervolgens wordt steeds een consultatie ter bespreking ingepland bij één van de artsen. Uw risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht wordt berekend en de arts stelt een persoonlijk preventieplan op. Deze consultatie wordt aangerekend volgens de gebruikelijke tarieven.

Als u interesse heeft, kan u voor een preventieconsult een afspraak maken telefonisch of aan de balie (voorlopig nog niet via de website).

‘Vergeet dementie, onthou mens’

14/01/2019

De Vlaamse overheid startte deze week een campagne om dementie onder de aandacht te brengen. Niet toevallig valt de start van de campagne samen met de eerste uitzending van het VRT-programma ‘Voor ik het vergeet’.

In het programma ‘Voor ik het vergeet’ trekt Wannes enkele weken in bij zijn grootmoeder met dementie die in een woonzorgcentrum verblijft. Zij zijn twee van de ambassadeurs van de nieuwe campagne die de Vlaamse overheid begin deze week lanceerde onder de noemer ‘Vergeet dementie, onthou mens’. De campagne bundelt alle mogelijke informatie over dementie op de website www.onthoumens.be. Daar is de getuigenis van Wannes en zijn grootmoeder Rosa terug te vinden. Hun getuigenis is de eerste in een reeks van persoonlijke verhalen van bekende en minder bekende Vlamingen die getuigen over hun ervaring met dementie. Tot april verschijnen er wekelijks nieuwe getuigenissen op de website. (Bron: Domus Medica)

TELEFONISCHE STORINGEN OP VRIJDAG 11 JANUARI

10/01/2019

Omwille van een technische installatie kan er in de loop van de dag telefonische hinder merkbaar zijn.  Voor het boeken van een afspraak verwijzen wij graag naar de online boeking op deze website.

Gelukkig nieuwjaar!

17/12/2018

We wensen jullie

iets goed, iets lekkers,

iets gek, iets gekkers,

iets aardig, iets lief,

hoe dan ook iets positief!

 

Veel geluk en een goede gezondheid in 2019!

 

Welkom Stéphanie!

22/11/2018

Sinds oktober 2019 startte Stéphanie als nieuwe secretariaatsmedewerker in onze praktijk. Zij staat in voor het onthaal, het maken van afspraken en administratieve taken elke weekdag van 8u tot 12u.

We heten haar van harte welkom in ons team!

Griepvaccinatiemiddagen: schrijf je nu in

03/10/2018

Ook dit jaar organiseren we opnieuw griepvaccinatiemiddagen.  Die gaan door op 24 oktober, 30 oktober, 6 november, 8 november en 14 november.  Uw vaccinvoorschrift kan elke werkdag tussen 8 en 12u30 worden opgehaald aan het secretariaat.

 

Zorg dat je niets mist door griep!

28/09/2018

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte.

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.

‘Korte dagafspraak’

18/08/2018

Meer en meer ondervinden we dat de agenda’s van de artsen reeds volgeboekt zijn vooraleer de dag start. We vinden het belangrijk dat patiënten met een dringende klacht nog de dag zelf kunnen geholpen worden. Daarom introduceren we vanaf september de ‘korte dagafspraak’.

Deze afspraak kan alleen de dag zelf geboekt worden en dient voor plots begonnen klachten waarvoor u liefst de dag zelf nog wilt langskomen. Het is een korte afspraak van 10 minuten. Dit is voldoende tijd om 1 (dringende) klacht samen met u te bekijken. Hebt u nog andere klachten (die minder dringend zijn), dan maakt de arts hiervoor met u een nieuwe afspraak.

Wat kan bijvoorbeeld tijdens een korte dagafspraak?
– Uw kind kreeg vandaag hoge koorts en hoest
– U bent gevallen en uw knie staat flink gezwollen

Wat kan niet tijdens een korte dagafspraak?
– U wordt volgende week geopereerd en er dienen nog papieren te worden ingevuld
– U ervaart al enige tijd verschillende klachten die u toch eens verder wenst te bekijken

Bedankt voor uw begrip!

Bedankt Viviane!

18/08/2018

Vanaf september nemen we afscheid van Mevr Viviane Mertens, echtgenote van Dr Michel Goetinck.
40 jaar lang heeft ze zich ingezet voor het reilen en zeilen binnen huisartsenpraktijk de Stoute.

We willen haar dan ook bedanken voor de vele jaren dienst en haar niet aflatende inzet voor de artsen en de patiënten.

Viviane, geniet nu maar met volle teugen van je welverdiend pensioen!

Vacature: Enthousiaste secretariaatsmedewerker (m/v)

18/06/2018

Huisartsenpraktijk de Stoute is een jonge groepspraktijk gelegen in de wijk Christus Koning te Brugge. Op enkele jaren tijd evolueerde de praktijk van een solopraktijk met HAIO naar een moderne groepspraktijk. Het lanceren van een website, introduceren van een online afsprakensysteem, volledig digitaliseren van de medische dossiers zijn maar enkele van de vele verwezenlijkingen van de laatste jaren. We willen toegankelijk zijn voor onze patiënten en een kwaliteitsvolle zorg aanbieden.

Deze trend van vernieuwing willen we de komende jaren verder doorzetten. Verschillende projecten om de zorg te optimaliseren en de praktijk efficiënter te organiseren zitten in de lift. Het secretariaat speelt hierbij een belangrijke ondersteunende rol. In dat kader zijn we op zoek naar een enthousiaste secretariaatsmedewerker. Iemand met sterke communicatieve vaardigheden en een positieve ingesteldheid die onze huisartsenpraktijk mee uitstraling geeft!

Klik hier voor meer informatie

Laat je vaccineren

20/04/2018

Reisplannen? Vaccinaties zijn altijd belangrijk, of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een weekend naar de Ardennen gaat. De Europese Vaccinatieweek richt dit jaar haar pijlen in Vlaanderen op de dicht(er)bij-vakanties. Jongvolwassenen (18-30) die de wereld intrekken – voor plezier, studies of werk – beschermen zich beter met een prikje voor vertrek. Zo vermijd je dat je in het buitenland ziek wordt. En breng je ook geen ziektes als souvenir mee naar huis. Maar ook in andere situaties (tijdens een zwangerschap, op het werk of in contact met kwetsbare personen) is ‘t niet voldoende om je in folie te rollen. Bescherm jezelf en je omgeving liever met een prikje. Klik hier voor meer info

Welkom Nathalie!

07/03/2018

Op 20 augustus 2018 vervoegt Mevr Nathalie Vanhove ons team. Ze zal de verantwoordelijkheid dragen voor het goed functioneren van het secretariaat alsook een verpleegkundige rol opnemen binnen de praktijk.

Momenteel volgt zij een postgraduaatsopleiding ‘Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk’ aan de Arteveldehogeschool Gent. De komende weken zal Nathalie al regelmatig op de praktijk aanwezig zijn in kader van haar stage.

We geloven dat Nathalie de geknipte persoon is om samen verder te bouwen aan de toekomst van huisartsenpraktijk de Stoute!

Vacature: Praktijkverpleegkundige (m/v) met ondernemingszin

15/12/2017

Huisartsenpraktijk de Stoute is een jonge groepspraktijk gelegen in de wijk Kristus Koning te Brugge. Op enkele jaren tijd evolueerde de praktijk van een solopraktijk met HAIO naar een moderne groepspraktijk. Het lanceren van een website, introduceren van een online afsprakensysteem, volledig digitaliseren van de medische dossiers zijn maar enkele van de vele verwezenlijkingen van de laatste jaren. We willen toegankelijk zijn voor onze patiënten en een kwaliteitsvolle zorg aanbieden.
Deze trend van vernieuwing willen we de komende jaren verder doorzetten. Verschillende projecten om de zorg te optimaliseren en de praktijk efficiënter te organiseren zitten in de lift. In dat kader zijn we op zoek naar een praktijkverpleegkundige met ondernemingszin. Iemand met organisatorisch talent, een positieve ingesteldheid én goesting om verder te bouwen aan deze huisartsenpraktijk!

Klik hier voor meer informatie

Griepseizoen

06/11/2017

Het griepseizoen komt er aan ! Schrijf u nu in voor één van onze vaccinatienamiddagen.